Тиждень світової літератури

З 16 по 20 лютого 2015 року в Бузівській загальноосвітній школі проведено Тиждень світової літератури на тему: « Книга вчить, як на світі жить».

Основна мета тижня – заохочення дітей різного віку до книжки, до творчості, зацікавлення їх чудовим світом літератури у зіставленні з іншими видами мистецтва.

Девіз тижня: « Книги читати – усе на світі знати».

Тиждень розпочався тематичною лінійкою « Нам без книг ніяк не можна», яку підготували учні 9 класу (учитель Шинкарська Л.М.). Для учнів 1-4 класів ігрові перерви «Чи знаєте ви казки?» провела Лавренюк Н.А. Найкращими знавцями казок серед молодших школярів визнано Каландій Вікторію (1 клас), Хуторянську Вероніку (2 клас), Усату Єлизавету (3 клас), Данилюк Ольгу (4 клас).   Завершився понеділок літературною вікториною «Впізнай героя» у 6 класі (учитель Костівська І.П.). Найактивнішою була Фурта Аліна.

У вівторок на загальний огляд кожен клас представив літературну газету:

5 клас «Великі казкарі», 6 клас «Міфічні істоти», 7 клас «Легендарні квіти», 8 клас «Мудра поезія Сходу», 9 клас «Мольєр – зірка, що ніколи не згасне», 10 клас «Кохання в житті письменників», 11 клас «Лауреати Нобелівської премії ХХ ст.». Усі газети відзначені журі. Подяки отримали 5,8,10,11 класи.

У 10 класі «Інтелектуальний марафон» провела Костівська І.П. Медаль ерудита дісталась Пасічнюк Анастасії.

У середу в 11 класі проведена літературна вітальня «Людина-легенда» (учитель Лавренюк Н.А.), яка засвідчила, що старшокласники мають і вміють відстоювати свою думку . На літературному ярмарку у 9 класі (учитель Шинкарська Л.М.) відзначились Завертана Альона, Пастушок Анна.

Створення рукописної книги захопило восьмикласників. Після вивчення східної поезії Середньовіччя під керівництвом учителя Лавренюк Н.А. кожен учень створив власний рубаї, підібрав до нього ілюстрацію і розмістив у збірці «Мистецтво слова думкою сповите».

У четвер відбулися поетичні читання «Поезія сьогодення», які засвідчили,що діти переживають події у країні не по-дитячому. Під час цього заходу до школи  повернувся у коротку відпустку із зони АТО учитель Пасічнюк С.В. Усі вірші учні читали у його присутності, не стримуючи сліз. А це означає, що поезія сучасників пройшла через їх серця. Одноголосно найкращою у поетичних читаннях визнано Єршову Анастасію,яка не просто читала, вона співала «Мамо, не плач…».

У конкурсі малюнків «Казковий дивосвіт» взяли участь 38 школярів молодших класів. Відзначено роботи Каландій Вікторії, Сапсая Романа, Безреброї Анастасії (1 клас), Данилюк Ольги, Король Олени, Сапсая Валерія (4 клас).

У п’ятницю  відбулася презентація творчих робіт учнів: рекламні проекти улюблених книг. Найкращими визнано такі проекти: Е.Портер «Полліанна» (Костівська Софія, Шилюк Вікторія 8 кл), Д.Дефо «Робінзон Крузо» (Стецюк Інна 7 клас), збірка арабських казок «Тисяча і одна ніч» (Костівський Мирослав,Білоброва Анна, Піпко Маргарита, Стецюк Віталій, Стецюк Владислав 5 клас).

Семикласникам сподобався урок-вікторина за романом Д. Свіфта «Мандри Гуллівера» (учитель Лавренюк Н.А.), адже вони не просто змагалися, а ще й гарні оцінки отримали.

Одинадцятикласники у п’ятницю спробували себе у ролі вчителів світової літератури у 5 класі (учитель Лавренюк Н.А.). Різні форми роботи і сучасні методи використали вони, готуючи урок позакласного читання за твором А.Ліндгрен «Пеппі Довгапанчоха», і зробили висновок, що сучасні діти важко піддаються вихованню за допомогою мистецтва слова.

Аналіз проведених заходів доводить,що за сучасного читача потрібно боротися всіма можливими і доступними засобами, адже книга вчить , як на світі жить.

Найактивніші учасники Тижня світової літератури були відзначені на загальношкільній лінійці.

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі