Шевченківські дні

З 06 по 10 березня 2017 року в Бузівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відбулися дні вшанування славетного сина українського народу Т. Г. Шевченка.

Тиждень пройшов на високому рівні, всі класи взяли участь у заходах. Учителями української мови та літератури була проведена значна робота у підготовці до Шевченківських днів.

 Учитель української мови та літератури Пісківець Т.Д. підготувала і провела з учнями 9 класу літературно-музичну композицію «Якби ти нас, Тарасе, чув». Захід сприяв вихованню поваги до Шевченкового слова та зацікавленість до детального вивчення його життя та творчості. У цей день була підготовлена книжкова виставка «Шевченко – не поет, а голос душі українського народу». Учні з превеликим задоволенням взяли участь у творчому конкурсі дитячих малюнків «Україна очима Шевченка».

У кожному класі були проведені години спілкування «Вічне слово Кобзаря». Школярі розширили свої знання про життєвий та творчий шлях Т. Г. Шевченка, дізналися про невідомі напрями літературної діяльності Кобзаря.

Цікавим та змістовним був усний журнал «Наш Шевченко» у 9 класі. Було представлено досить цікаву та різноманітну інформацію про невідомі сторінки життя Т. Шевченка. Така робота сприяла розвитку дослідницьких здібностей учнів, розширення їхнього кругозору, поваги до поета.

09 березня відбувся конкурс виразного читання «І линуть над землею Шевченкові слова». Переможцями серед учнів початкових класів стали: І місце – Черніченко Д. (4 кл.), ІІ місце – Каландій В. (3 кл.), Хуторянська В. (4 кл.), ІІІ місце – Коломієць К. (1 кл.) і Ярова В. (2кл.); серед учнів середніх класів: І місце –Піпко М. (7 кл.), ІІ місце – Самар О. (5 кл.), Данилюк О.(6 кл.), ІІІ місце – Дзюменко О.(6 кл.) ; серед учнів старших класів: І місце – Завертана А. (11 кл.), ІІ місце – Фурта А. (8 кл.), ІІІ місце – Завертана В.(10 кл.) і Тарасюк Ю. (9кл.).

 У цей день було проведено флеш-моб «Сторінками Кобзаря».

Восьмикласники показали знання з творчого та життєвого шляху великого Кобзаря на засіданні круглого столу «Живе під сонцем любові Шевченкова весна» ( учитель Каландій Н. Ф.).

 10 березня було визначено найкращих авторів творів-роздумів « Стежками долі Шевченка». І місце – Олійник В., Лозова Т.; ІІ місце – Тарасюк Ю., ІІІ місце – Кабан Л., Завертаний В. , Антонюк Д.

 На відкритих та позакласних заходах учителі використовували різні форми проведення роботи; використовувалися інформаційно-комунікативні технології, інтерактивні методи, що сприяло кращому засвоєнню матеріалу учнями, вихованню поваги до творчості Кобзаря, залучення дітей до глибин шевченківської мудрості.

 

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі