Версія для друку

Сімейна розмова 8 клас

Програма факультативу «Відверта розмова» схвалена для використання у загальноосвітніх навчальних закладах (лист Міністерства освіти і науки України від 06.06.2013 р. № 1\9-413 «Про впровадження факультативних курсів працівниками психологічної служби системи освіти»).

Зміст занять для учнів 8 класів побудовані в інтерактивній формі. З метою розвитку в учнів особистісного захисту та формування критичного мислення щодо психоактивних речовин та наслідків їх вживання, заняття представлені у вигляді дослідження тематичної інформації. Протягом занять учні вчаться розрізняти факти від міфів щодо наслідків вживання алкоголю(фізичні,психічні,соціальні), оцінюють інформацію, порівнюють її із наявними знаннями, роблять висновки.

Особливістю програми факультативу для учнів виступають анкети для самооцінки та домашні завдання, що знаходяться в «Сімейному щоденнику для сімейної розмови». Учням надається можливість обговорити важливі питання про здоров’я та наслідки вживання алкогольних напоїв зі своїми батьками,розвіяти міфи та встановити факти. Прийняття усвідомленого рішення в ситуаціях, пов’язаних із вживанням алкогольних напоїв напряму залежить від рівня інформованості людини. Наявність міфічних знань щодо наслідків вживання алкогольних напоїв може привести до небезпечних дій. Наявність достовірної інформації щодо наслідків їх вживання допомагає прийняти рішення на на користь повної відмови від вживання алкогольних напоїв.

Галерея зображень

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі